אוכל בשבילי זה... כיף גדול וגם שליטה
בלוגרים מדברים אוכל: בת 37, נשואה + 2, מהרצליה, מייסדת "חצי שירה", תוכנית הרזיה ואורח חיים בריא.
בבוקר, לפני האימון שלי, אני שותה קפה שחור. אחרי האימון אני אוכלת יוגורט סויה עם אגוזים ופרי, או שייק אדום מעולה שאני מכינה. השייק משביע לכל הבוקר, והכי כיף לשתות אותו בקיץ.
בבית אני אוהבת להכין את המנה האהובה עלינו - קציצות ואורז עם אטריות. שתי הבנות שלי נחשפות לכל סוגי המזון, והבסיס הוא מזון בריא. אני כמובן מאפשרת להן לאכול מהכל, אבל מלמדת אותן לאכול במידה.
כדי לשמור על תזונה מאוזנת אני דואגת לאכול ארוחות מסודרות, ואני משתדלת לא לנשנש. אחת לשבוע אני מזמינה את עצמי למסעדה טובה ואוכלת מה שמתחשק לי.
כדי שלא יתפוס אותי הרעב המציק של אמצע היום, אני משתדלת שיהיו לי בתיק אגוזים או פרי. במקרה שאני ״נתקעת״ בלי כלום בהישג יד, אז אני עוצרת בחנות תבלינים וקונה אגוזים ופירות מיובשים ללא תוספת סוכר.
המוטו למשפחה שלי הוא שאין דבר כזה אוכל אסור. יש מזונות שאנחנו מפריזים בהם ובטוחים שלעולם לא נוכל לשלוט בזה, אבל זה כמובן לא נכון. כשמדובר בבנות שלי, אני מגבילה אותן לממתק אחד ליום ומסבירה להן על אוכל בריא ועל החשיבות שלו.
הטיפ הטוב ביותר שקיבלתי אי־פעם בתחום האוכל והתזונה הוא להקשיב לגוף. אני מיישמת את הטיפ הזה בכל רגע.
שוקולד הוא בהחלט מה שאני הכי אוהבת. מזמן הפסקתי להתייחס לאוכל כאל אויב או כאל חטא. אני מלמדת אנשים לאכול הכל במידה, להפסיק עם האוכל הדיאטטי ולהתחיל להתאמן על אכילה במידה.
את סוף היום אני סוגרת עם שוקולד מריר! בסוף היום תמיד מתחשק לי משהו מתוק, כבר שנים שוקולד מריר מככב אצלי בערב. הוא גם בריא יחסית וגם מספק תחושת מתיקות לאורך זמן.
במזווה שלי תמצאו טונה, פריכיות תירס שאהובות עלי, מייפל טבעי וטחינה. ככלל אצבע, יש לי במזווה דברים זמינים שהם יחסית מזינים. יש לי גם דברים שאפשר ״ליפול״ עליהם ועדיין להישאר במסגרת של אכילה שפויה.
פורסם לראשונה: 07:23 , 22.09.17
חזרה לעמוד "חצי שירה בתקשורת"