איך שומרים על הגזרה בחגים

 

 

חגים זה כיף, חופש, משפחה, בילויים וגם הרבה אוכל טוב שגורם לרבים מאיתנו לא לעמוד בפיתוי ולטעום מכל הבא ליד. כיצד ניתן בכל זאת להתגבר על חגיגת הקלוריות הקולינרית? כיצד לעבור בשלום את החג?

 

 

החגים מתקרבים ונראה כאילו לא מזמן הם רק עזבו.


לאחר שירדתי 71 קילו ממשקלי וסיגלתי לעצמי אורח חיים בריא ושפוי אני בהחלט יכולה לומר שאפשר לעבור את החגים האלה אחרת, אפשר ליהנות ממטעמי החג ולא להעלות ולו גרם אחד – כל זאת אם עושים זאת בחוכמה.

 

 

שם המשחק: תכנון

 

כחובבת מושבת של מאכלי חגים אני יכולה לומר שכמה חוקים בסיסיים הם המפתח לשמירה על המשקל ואפילו ירידה במשקל בזמן החגים.

 

לפני הכל, מומלץ להתמקד במאכלי החג. רבים נוטים "לבזבז" קלוריות יקרות על כל ה"מסביב": על לחם שנישנשו עד שהגיע האוכל, על טעימות בזמן הבישולים, על שוקולדים שקיבלו לחג וחבל לזרוק.

 

הנוסחה המנצחת היא להתמקד במאכלי החג ולא במאכלים שישנם כל השנה. כאשר מתמקדים במאכלים אלו לא מרגישים חוסר או התנזרות.

 

בין המאכלים שיש כל השנה: אורז, תפוחי אדמה, לחם ועוד, כדאי להתמקד במאכלים המיוחדים לכל משפחה ולכל עדה וליהנות מהם.

 

לעיתים אני לקוחותיי מדווחים על כך שהם "מתנפלים" על תפוח בדבש בראש השנה, אבל שוב – בהתאם למה שנכתב כאן, תפוח בדבש זה מוצר זמין ונגיש כל השנה וחבל "לבזבז" על זה קלוריות מיותרות.

 

 

בערב החג - חוגגים כמו כולם

 

 

חשוב מאוד לאכול ארוחות מסודרות גם בערב החג. לאנשים יש נטייה לצום ולהגיע מורעבים לארוחת החג, דבר המבטיח התנפלות על האוכל מבלי ליהנות ממנו. לעומת זאת, אם הגעתם לארוחה לא מאוד רעבים תבטיחו שליטה ומודעות לכל מה שייכנס לפה.

 

.

מהדברים שבאמת אוהבים אוכלים. כמה אוכלים? תלוי בכם. אם אתם אוהבים קניידלך לדוגמא היו חכמים – הרי אם תאכלו 6-7 קניידלך לא ישאר לכם מקום ליתר המטעמים המוגשים בהמשך, וכך שוב פספסתם ולא טעמתם מהכל.

 

כבר חמש שנים שאני מגיעה אל שולחן החג רגועה ושלווה, מתכננת מראש מה אוכל, בפסח אינני מוותרת על החרוסת, בראש השעה לא מוותרת על העוף בדבש המיוחד וכמובן אני שומרת מקום למנות האחרונות, להן אני מחכה בקוצר רוח.

 

 

לומדים להקשיב למנגנון הרעב

 

 

פעמים רבות מצאתי את עצמי אוכלת כמויות שהן הרבה מעבר ליכולת שלי, רובן הסתיימו בכאבי בטן ושאר מכאובים. מכך למדתי דבר חשוב – להקשיב לגוף. ברור לי שהקשבה לגוף היא חלק מאורח חיים בריא.

 

במקום לקום "כבדים" מארוחת החג אפשר ליהנות מההרגשה הקלילה של ההנאה עד גבול הטעם הטוב מהאוכל וכמובן להיות כמו כולם – לא להיות חריגים, לא לאכול מעט מדי כי "אנחנו בדיאטה" ולא לאכול הרבה ולהרגיש לא טוב בגלל זה, נפשית ופיזית.

 

 

לסיכום, אם נוכיח לעצמנו שאפשר לעבור את החגים אחרת, יהיה לנו הרבה יותר קל ליהנות מהחופש, מהאוכל והאווירה.

 

 

בתאבון וחג שמח!

 


מאת שירה וסרמן
מנחת קבוצות להרזיה ואורח חיים בריא, מרצה בנושאי בריאות ואימון.
www.halfshira.co.il

 

 

 

 

 

חזרה לעמוד "חצי שירה בתקשורת"

 

 

 

תגובות