חצי שירה – טיפים וטריקים למטבח בריא ולא שמן
אחרי שקראתם בשבועות האחרונים איך השילה שירה וסרמן יותר ממחצית ממשקלה, קבלו פרק בונוס מיוחד ואחרון - הטיפים, הטריקים והמתכונים שליוו אותה בדרך הארוכה למשקל החדש. אחד הסודות, היא מסבירה, הוא בגיוון. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!
בשבועות האחרונים פרסמתי כאן שישה טורים בהם סיפרתי איך ירדתי 71 ק"ג, והפכתי מבחורה כבדת משקל, לא פעילה וחסרת שמחת חיים למאושרת, רזה וספורטאית.
מאות המיילים שקיבלתי אחרי כל טור כזה שהתפרסם הצליחו להפתיע אותי, אבל השיא היה לפני שבוע, כשחיכיתי לטיסה לישראל בשדה התעופה של ניו-יורק, כשניגשו אלי שלושה אנשים שונים ושאלו בנימוס אם אני היא חצי שירה מהטור ב-ynet. מחמיא.
ותמיד תמיד השאלה הראשונה שאתם שואלים כשאתם פוגשים אותי ברחוב (או בשדה התעופה בניו-יורק) היא – איך עשית את זה? כאילו אני נושאת עמי בתיק נוסחה מיוחדת ששקולה לסוד האטום לפחות.
אז זו בדיוק הסיבה שחזרתי אליכם לפרק בונוס אחרי שכבר נפרדנו לפני שבועיים – לתת לכם, כל אלו שרוצים לדעת איך מצליחים להשיל יותר ממחצית ממשקל הגוף, את הטיפים, הטריקים והמתכונים שהובילו אותי עד כאן.
שעועית, עגבניות ופיטריות. מי צריך יותר מזה?
הרומן שלי עם המטבח ועולם הבישול החל עוד כאשר הייתי מלאה. אפיתי עוגות עשירות, בישלתי וטיגנתי ללא רחמים מתכונים משובחים, טעימים וכמובן עתירי קלוריות.
בתחילת הדיאטה היה לי ברור שכדי להצליח באמת בדרך הארוכה שחיכתה לי אני חייבת לשנות את צורת הבישול במטבח הפרטי שלי, וללמוד להכין אוכל שיתאים לתפריט החדש שלי, אבל כזה שיהיה טעים ולא תוצר של התפשרות, רק בגלל שאני בדיאטה.
רעיונות קלים שאפשר ורצוי ליישם |
||||||
|
בקלי קלות |
||||||
|
התחלתי לעשות ניסויים ושינויים בהמון מתכונים שאהבתי להכין כשהייתי מלאה, והפכתי אותם לדלי קלוריות, משביעים וקלי הכנה. לא הסכמתי לוותר על אוכל טעים, ביתי ומזין.
פיתחתי המון מתכונים שיעזרו לי להתגבר על רעב בין הארוחות, על רצון עז למתוק ועל הצורך לנשנש. ידעתי שככל שאהיה יותר יצירתית, כך יהיה לי קל יותר, אהיה שבעה יותר ו"רגעי השבירה" יגיעו לעיתים רחוקות יותר.
תמיד אהבתי ירקות, אבל לפני הדיאטה ראיתי בהכנה שלהם מטרד ומעמסה. למה אני בדיוק צריכה ברוקולי כשאני יכולה להתענג על סיר פתיתים עם קטשופ? היום
כמובן הגישה השתנתה ובגלל שאני באמת אוהבת ירקות, כמעט בכל צורה, היה לי קל יחסית, להתרגל לשינוי צורת הבישול.
בתקופת הדיאטה וגם היום אני מלווה כל ארוחה בסלט או בירקות מאודים או אפויים, לפי מה שיש בבית ולפי מידת היצירתיות שלי. לכל תבשיל אני מוסיפה פיטריות טריות, שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית ומה לא.
אתם בוודאי זוכרים את חולשתי למתוק, דבר שהקשה עליי מאוד בתחילת הדיאטה. ידעתי שחייב להיות פתרון לבעיית "המתוק של שעה 4" ולפעמים גם המתוק של הלילה אחרי ארוחת הערב.
הנה שני מתכונים קלי הכנה שהצילו אותי כשהגיעה התקפת המתוק, הראשון הוא הפתרון האולטימטיבי לליל קיץ חם:
סלט גזר מתוק
(2 מנות)
-
גזרים גדולים מגוררים דק בפומפייה
-
מיץ מלימון שלם
-
מעט קינמון
-
אבקת סוכרזית לפי הטעם
מערבבים את כל המרכיבים בקופסת פלסטיק ושמים במקרר לשעה לפחות.
המתכון המקורי הוא עם תפוז, אני מוצאת את גרסת הלימון מעודנת יותר.
והנה הגרסה החורפית למעדן כתום ומתוק גם הוא:
דלורית אפויה בקינמון
-
1 דלורית קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
-
אבקת סוכרזית לפי הטעם
-
קינמון לפי הטעם
מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה, מרססים מעל מעט ספריי שמן, ומפזרים כפית אבקת סוכרזית. מניחים על האבקה את פרוסות הדלורית, מעליהן שמים קינמון ושוב אבקת סוכרזית לפי הטעם. מרססים שוב את פרוסות הדלורית בספריי שמן. אופים בחום בינוני עד שהדלורית רכה ואז שמים על חום גבוה לכמה דקות עד להשחמה.
את המעדן האגדי הזה אפשר לשמור בכלי אטום במקרר 3-4 ימים ולחמם במיקרו לפני הגשה.
נסו את זה חם עם כדור גלידת וניל דיאט. מעדן!
עוד פתרון לבעיית המתוק הוא לשלב פרי במנה העיקרית. הנה מתכון מצוין לסלט מיוחד. כל מי שטעם אותו אמר שהוא מעדן. מנה מסלט זה עם חזה עוף או סלמון מהווה ארוחה משביעה וטעימה וכמובן – מתוקה.
סלט בייבי תרד ותפוחים
-
שקית עלי בייבי תרד
-
1 תפוח עץ (איזה סוג שאוהבים) לכל סועד
-
חצי שקית עלי חסה ערבית
לרוטב:
-
כפית דבש
-
כפיות שמן זית
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
שן שום כתושה
-
מלח ופלפל לפי הטעם
פורסים את התפוחים לפלחים דקים מאוד, שמים בקערה עם החסה והתרד. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
אפשר לגוון במקום תפוח להשתמש בתותים, שזיפים, אפרסקים, תפוזים, פומלה. אפשר גם להוסיף חופן חמוציות מיובשות או מעט (!) אגוזי פקאן קצוצים.
פעמים רבות חזרתי מהעבודה מאוחר, גמורה מעייפות, וכל מה שרציתי היה רק לחמם משהו, לאכול ולפרוש למיטה. את הפתרון מצאתי בפשטידה מעשה ידיי. את הפשטידה הזו אפשר להקפיא ולחמם מתי שרק רוצים. שימו לב – סוד ההצלחה שלה הוא בסחיטה טובה של הקישואים, על מנת שלא תתקבל פשטידה מימית בתחתית. אני אוכלת חצי פשטידה כזו עם סלט לארוחת ערב או צהריים והיא עולה לנו רק 250 קלוריות. ממש מציאה!
פשטידת קישואים קלילה
-
2 פרוסות לחם מלא קלוי ומפורר (אפשר גם 3 כפות פירורי לחם, אני מעדיפה לחם קלוי)
-
5 קישואים גדולים מגוררים על פומפייה וסחוטים היטב
-
חצי כוס שמיר טרי קצוץ
-
בצל גדול מגורר על פומפייה
-
כפית אבקת מרק בצל או עוף
-
2 ביצים
-
מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים ושופכים לתבנית עגולה בינונית משומנת קלות.
אופים בחום בינוני שעה או עד שאין מים בתחתית הפשטידה.
אפשר להוסיף מעט גבינת פטה 5% למי שרוצה להתפנק, מומלץ להגיש עם יוגורט 3% שומן.
עוד רעיון לארוחה קלילה הוא סלמון בתנור עם רוטב יוגורט, את הרוטב אפשר להכין מראש, וכשמגיעים הביתה רק לשים את הסלמון בתנור.
סלמון עם רוטב יוגורט
-
נתח פילה סלמון לכל סועד
-
שום קצוץ
-
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
-
1 גביע יוגורט 1.5% (אני מתפנקת על 3%, אבל במתכון הזה יש מיונז, אז אפשר להסתפק בפחות)
-
כפית חרדל
-
חופן שמיר קצוץ
-
כף שטוחה של מיונז קל
-
מיץ מחצי לימון
-
מלח ופלפל לפי הטעם
מתבלים את נתח הסלמון בשום ותבלינים ואופים על חום בינוני 10 דקות (לשים לב לא לאפות יתר על המידה, סלמון מתייבש מהר)
מערבבים את חומרי הרוטב, ומגישים אותו לצד הסלמון. הרוטב הנפלא הזה מתאים לדגים למיניהם ומצוין גם לטבול בו תפוח אדמה אפוי או לשים על אורז מאודה ופשוט.
אנטיפסטי
הנה תוספת נפלאה לכל ארוחה, קלת הכנה במיוחד, הבטטה מהווה מנת פחמימה מצוינת.
-
3 פלפלים אדומים פרוסים לרבעים
-
חצי כרובית חתוכה בינוני
-
בטטה קטנה לכל סועד פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
-
4-5 שינים שום חצויות
-
בצל חתוך לרבעים
-
4 קישואים (רצוי זוקיני) פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ
-
חציל קטן פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
-
שמים בקערה את כל הירקות כולל הבצל והשום ומוסיפים מעט אורגנו (עדיף טרי אבל אפשר יבש), מלח ופלפל לפי הטעם, כף (אחת, כן אחת) של שמן זית.
-
מערבבים הכול היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה. אופים בחום בינוני 30 דקות, עד שהירקות משחימים.
-
אפשר להשתמש בכל סוג ירקות שאוהבים, אלו הירקות שאני אוהבת במיוחד.
ולסיום - 5 טיפים מהמטבח של שירה
-
גיוון, רבותי: החוכמה בדיאטה היא הגיוון. אני רואה לפעמים אנשים בדיאטה אוכלים יום-יום את אותו אוכל, ולבסוף נשברים כי משעמם להם. אין פלא, אם לא מגוונים נשברים.
-
צמצמו בשמן: כל מתכון אפשר להפוך לדל יותר. נסו להפחית את כמות השמן במתכונים. לפעמים אני נתקלת במתכונים בהם למנה המיועדת לשלושה סועדים יש חצי כוס שמן (!!!) אף תבשיל לא זקוק לכל כך הרבה שמן.
-
עוד ירקות: הוסיפו ירקות לכל ארוחה. כריך יכול להיות מעניין וטעים יותר אם תוסיפו לו נבטים, פטריות, פלפלים קלויים ללא שמן, עלי תרד או ארוגולה, או כל ירק שאתם אוהבים.
-
פסטה דיאטטית ובריאה: בא לכם פסטה ברוטב שמנת? השתמשו בשמנת מתוקה קלה ודללו גם אותה עם חלב. העדיפו פסטה מחיטה מלאה, יותר בריא, יותר משביע.
-
טריק החצילים: מי לא אוהב חצילים מטוגנים? נסו לאפות אותם עם ספריי שמן ולשים בקופסא אטומה במקרר. הם יוצאים לחים כאילו הרגע יצאו מסיר הטיגון.
* * *
זהו, עכשיו באמת הגיע הסוף. שוב תודה לכולכם שנתתם לי הזדמנות לספר לכם את סיפור המהפך של חיי. אשמח לשמור אתכם על קשר באמצעות האימייל, תוכלו גם להצטרף לקבוצת "חצי שירה" בפייסבוק או שפשוט תבקרו אותי באתר האינטרנט שלי.
אה, ועוד דבר אחד - לאלו שעדיין סקפטים לגבי קיומי, שבטוחים שחצי שירה היא דמות פיקטיבית שנוצרה על-ידי עורכי ynet - אתם וכולם מוזמנים לצפות הערב (שישי) ביומן של ערוץ 1 (מתחיל ב-7:57 בערב) בכתבה שהכינו שם עלי. הנה פרומו קצר.
פורסם לראשונה: 09:41, 19.12.08
חזרה לעמוד "סיפור דיאטת המהפך של שירה"
חזרה לעמוד "חצי שירה בתקשורת"