-
קלוריות
166.3
-
חלבון
11.1
-
פחמימות
9.8
-
שומנים
9.4
-
נתרן
0.1
- לקבבונים: קילו בשר טחון נקי משומן
- בצל גדול מגורד
- 4 שיני שום כתושות
- חצי כפית כמון טחון
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם
- לאורז: מבשלים כוס וחצי אורז בסמטי לפי הוראות היצרן, אפשר גם אורז בר
- לטחינה: מכינים טחינה מדוללת לפי הוראות היצרן (מלח, שום כתוש, מיץ לימון ומים)
- מערבבים היטב את חומרי הקבב, יוצרים כדורים קטנים, מטגנים קלות רק להשחמה (להשאיר חי במרכז, זה עוד יאפה בתנור) במחבת עם ספריי שמן
- בתבנית רחבה שמים שכבה של אורז, מעליה מסדרים את הקבבונים
- על כל קבבון שמים כפית טחינה ואופים על חום בינוני עד שהטחינה מתקשה על הקבבונים והם מתבשלים מבפנים
- אפשר להכין גם קבבונים אלה בדיוק לפי אותו מתכון רק עם דג לבן טחון