קציצות במיץ עגבניות של צפי וסרמן - מתכון בריא

  • time 75 דקות
  • difficulty בינוני
  • serving 8 מנות
 
  • קלוריות
    131.9
  • חלבון
    12.4
  • פחמימות
    10.3
  • שומנים
    4.6
  • נתרן
    0.1

מצרכים

  • 500 גרם בשר עגל טחון (רצוי דל שומן)
  • 500 גרם בשר חזה הודו טחון
  • 3 ביצים
  • 2 בצלים גדולים קצוצים (לא דק מדי)
  • 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  • 5 שיני שום טחונים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלין בהרט ופפריקה מתוקה לפי הטעם
  • ניתן להוסיף 2 כפיות של אבקת מרק עוף
  • 5 כפות של קמח מצה

הוראות הכנה

  1. לערבב את כל החומרים בקערה גדולה
  2. להוסיף את קמח המצה כדי שאפשר יהיה ליצור קציצות עגולות בקוטר של 2-3 ס"מ.
  3. ניתן (לא חובה!!) לטגן למשך מספר דק' במעט ספריי שמן רק לשם ההשחמה משני הצדדים
  4. הוראות הכנה לרוטב:להעמיד על האש סיר שטוח ובו 2 כפות של שמן ורסק עגבניות
  5. לבחוש את הרסק עגבניות והשמן עד שהצבע משתנה
  6. להוסיף 2 כפיות של פפריקה מתוקה ולהמשיך לערבב
  7. לאחר מספר שניות יש להוסיף כליטר של מים
  8. יש להוסיף למים תבלין בהרט ואפשר גם להוסיף אבקת מרק
  9. מומלץ לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
  10. כשהרוטב מגיע לרתיחה יש להכניס את הקציצות המטוגנות אל תוך הרוטב החם ולהנמיך את האש
  11. יש לוודא שכמות המים מכסה את הקציצות כולן ולבשל במשך כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה
  12. רצוי להשתמש בבשר דל שומן

 



הרשמה לאתר בחינם צרו קשר