-
קלוריות
131.9
-
חלבון
12.4
-
פחמימות
10.3
-
שומנים
4.6
-
נתרן
0.1
- 500 גרם בשר עגל טחון (רצוי דל שומן)
- 500 גרם בשר חזה הודו טחון
- 3 ביצים
- 2 בצלים גדולים קצוצים (לא דק מדי)
- 3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- 5 שיני שום טחונים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלין בהרט ופפריקה מתוקה לפי הטעם
- ניתן להוסיף 2 כפיות של אבקת מרק עוף
- 5 כפות של קמח מצה
- לערבב את כל החומרים בקערה גדולה
- להוסיף את קמח המצה כדי שאפשר יהיה ליצור קציצות עגולות בקוטר של 2-3 ס"מ.
- ניתן (לא חובה!!) לטגן למשך מספר דק' במעט ספריי שמן רק לשם ההשחמה משני הצדדים
- הוראות הכנה לרוטב:להעמיד על האש סיר שטוח ובו 2 כפות של שמן ורסק עגבניות
- לבחוש את הרסק עגבניות והשמן עד שהצבע משתנה
- להוסיף 2 כפיות של פפריקה מתוקה ולהמשיך לערבב
- לאחר מספר שניות יש להוסיף כליטר של מים
- יש להוסיף למים תבלין בהרט ואפשר גם להוסיף אבקת מרק
- מומלץ לטעום את הרוטב ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
- כשהרוטב מגיע לרתיחה יש להכניס את הקציצות המטוגנות אל תוך הרוטב החם ולהנמיך את האש
- יש לוודא שכמות המים מכסה את הקציצות כולן ולבשל במשך כשעה על אש קטנה כשהסיר מכוסה
- רצוי להשתמש בבשר דל שומן